Estisek érettségiztek

A Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola Debrecen, Bán utca 32. sz. alatti telephelyén a 2019. május–júniusi vizsgaidőszakban 19 tanuló tett – rendes, ismétlő, javító és szintemelő – érettségi vizsgát.

Bizonyítványaikat és törzslapkivonataikat a szóbeli vizsgák lezárultával, június 19-én vehették át. Az eredményhirdetésen az érettségi vizsga elnöke kiemelte a pedagógusok fiatalos lendületét és a tanulókhoz való pozitív hozzáállását, méltányolta, hogy diákjaink munka és család mellett is vállalták az érettségi vizsga kihívását.

Eredményükhöz ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk minden érettségizett tanulónknak!

Ezúton is köszönjük a vizsgabizottság és a felkészítő tanárok áldozatos munkáját!

Készítette: Gyarmati Mariann, osztályfőnök

Rugalmas munkarenddel, felkészült tanárokkal, rövidíthető képzési idővel várjuk a 2019/2020. tanévben is esti tagozatú érettségire felkészítő képzés (gimnázium, felnőttoktatás esti munkarendje szerint) iránt érdeklődőket debreceni telephelyünkön.

Az érettségire felkészítő képzésre bárki jelentkezhet, aki legalább 8 osztályos végzettséggel rendelkezik és már nem tanköteles.

A képzés időtartama rövidíthető:

  • 2 év alatt szerezhet érettségit, azaz a 11. évfolyamba kapcsolódhat be az a jelentkező, aki gimnáziumban, szakgimnáziumban (2016 előtt szakközépiskolában) korábban teljesítette a 10. évfolyamra előírt követelményeket,
  • szintén 2 év alatt szerezhet érettségit az a jelentkező, aki rendelkezik iskolarendszerben szerzett szakmával;
  • 1 év alatt szerezhet érettségit, azaz a 12. évfolyamba kapcsolódhat be az a jelentkező, aki gimnáziumban, szakgimnáziumban (2016 előtt szakközépiskolában) korábban teljesítette a 11. évfolyamra előírt követelményeket.

A tanítást a hét két-három napján, délutánonként szervezzük, a diákok negyedévente számolnak be tudásukról, továbbá tanáraink igyekeznek rugalmas hozzáállással biztosítani a tanulók előmenetelét, figyelembe venni, méltányolni elfoglaltságukat, kötött munkarendjüket. A tanulók felkészülését elektronikus levelező- és Facebook csoportok is segítik.

Tags: , ,
Menü