Egészséghét a kisvárdai Szent Bazilban

A kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola az őszi szünet előtti tanítási hetet az egészségnek és az egészséges életmódra nevelésnek szentelte, EGÉSZSÉGHETET szervezett tanulói számára.

A projekthét keretében az alábbi programok valósultak meg:

Első nap: osztályfőnöki órák keretében ráhangolódás a hétre, előkészületek, eszköz- és anyagbeszerzés.

Második nap: a Kisvárdai Rendőrkapitányság bevonásával és segítségével drogprevenciós és felvilágosító előadást hallgathattak meg diákjaink, mely során lehetőségük nyílt kérdések feltevésére is.

Harmadik nap: zenés reggeli tornával indítottuk a napot, majd ezt követően iskolánk és környezetünk tisztaságára is figyelmet fordítottunk. A jóleső mozgás után intézményünk védőnője többek között egy tartalmas prezentációval mutatta be a dohányzás káros hatásait. Szó esett a testi higiéniáról, a fiatalok körében elterjedt egészségtelen ételekről és italokról. Tanulóink itt is sok kérdésre kaphattak választ.

Projekthetünk zárásaként a résztvevők játékos formában adhattak számot különböző állomásokon a már meglévő tudásukról. Mindeközben új információkat is szerezhettek az egészséges életvitellel kapcsolatosan. Lehetőségük nyílt megcsillogtatni a bennük rejlő készségeket és képességeket például a rajz, sport, informatika, kézügyesség terén. Olyan próbák elé állítottuk őket, melyek életkori sajátosságaiknak és érdeklődésüknek megfelelőek. Diákjaink csapatokban dolgoztak, így erősödhetett bennünk az együttműködés képessége is.

A hetes programsorozat minden tantárgy és szakma bevonására, gyakorlására lehetőséget adott, s közben rengeteg élményt is nyújtott. Bízunk abban, hogy sikerült elérnünk a rendezvény célját, és ezek után tanulóink képessé válnak arra, hogy tudatosabban figyeljenek oda a mindennapjaikban az egészséges életmódra. Ez egy hosszú távú befektetés, mely nemcsak saját életükben, hanem az elkövetkezendő generációkéban is fontos szerepet játszik.

Nevelőtestület, Kisvárda

Néhány kép a programról itt: http://bit.ly/2PO0qel

Tags: ,
Menü