Látogatás a debreceni repülőtéren

November 5-én a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola debreceni tagintézménye vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakának, első és másodéves tanulói Nagy Károly Tiborné tanárnő és Beke Gábor tanár úr vezetésével tanulmányi kiránduláson vettek részt a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, illetve a repülőtér területén működő PA-NA Customs Solutions Zrt. Vámügynökségnél.

Megkérdeztünk két végzős diákot, hogy mi volt a napi program, valamint, hogy milyen információkkal gazdagodtak.

Szolnoki Regina: nagyon hasznosan töltöttük a repülőtéren az időnket. Végigkísértük az utas-vizsgálatot, megismerkedhettünk a tranzitterülettel, megnézhettük a helyi tűzoltóságot is, ahol kiselőadást tartottak a tűzoltók az ellátandó feladatkörükről. Betekintést nyerhettünk egy érkező repülőgép leszállási folyamatába. Amit eddig vámból csak elméletben tanultunk, most láthattuk, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

Kádár Izabella: személyes kedvenc élményem, hogy testközelben is láthattunk egy vámügynökséget, egy közvámraktárat, valamint betekinthettünk a vámügyintézés és a szállítmányozás gyakorlati teendőibe is, ahol új és érdekes információkat osztottak meg velünk. Nagyon örülök, hogy lehetőségünk nyílt ellátogatni a repülőtérre. Vizuális típus vagyok és az itt látottak nagyban hozzájárulnak a vámügyintéző feladatok megértéséhez.

További megkérdezéseink alapján nagyon tetszett a diákoknak a tanulmányi kirándulás és szeretnék, ha a jövőben is lenne alkalmuk hasonló jellegű programokon részt venni.

Tags: , ,
Menü