Magyar Kultúra Napja Kisvárdán

„A műveltség nem ünneplőruha, amelyet hordani kell. A műveltség a helytállás segédeszköze, a kifejezés szerszáma, a vállalkozás fegyverzete.”  (Németh László)

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt, vagyis nemzeti költeményünk megírását.

A magyarság kultúrája, egyedi vonása tesz minket felismerhetővé Európa országai között. Kultúránk egészébe beletartoznak mindazon értékek, amit a magyarság teremtett meg fennállásunk óta.

Ezen értékek jelentőségével és fontosságával tisztában vannak a kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola tanulói is.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából közösen elszavalták a Himnuszt, illetve megemlékeztek magyar óra keretein belül Kölcsey Ferenc munkásságáról. Nemzeti tudatunk erősítéséhez elengedhetetlen a magyar nyelv szeretete, hiszen ez nemcsak az alapműveltséghez járul hozzá, hanem ahhoz is, hogy leendő szakmájukban sikeresek legyenek, és mindenhol büszkén vállalják, hogy Isten kegyelméből magyarnak születtek és így kívánnak helytállni a világban.

Nevelőtestület, Kisvárda

Tags: ,
Menü