Pénzhét a postakerten

A debreceni Szent Bazil Szakközépiskola a postakerti intézményben Pénz7 keretein belül előadást szervezett, ahol szakemberek segítségével betekintést nyerhettünk különböző pénzügyi területekre.

Az első előadást White Finance Book Kft könyvelő iroda ügyvezetője, Szolnoki Mária tartotta. Bemutatta nekünk az ő szakmáját, megosztotta velünk szakmai tapasztalatát és tudását, mellyel nagyobb rálátást kaptunk a könyvelő szakmára. Kiderült számunkra, hogy nagy felelősséggel és precizitással jár.

A szerdai napon Bóta Anita önkéntes érkezett hozzánk, az OTP Bank Nyrt. képviseletében, aki ismertette velünk, hogy valójában mit kell tudnunk a banki szféráról. Nem csak egy bemutató keretein belül adta át nekünk az információkat, hanem interaktívvá tette számunkra, egy játékkal is készült. Gyakorlatiasabb volt az előadás, és ezáltal könnyebben megismerkedhettünk a pénzintézetek működtetésével, és a banki szakma nehézségeivel.

Csütörtökön Kis Lajos személyi bankár látogatta meg az iskolánkat. Egy rövid bemutatkozást követően szemléltette a biztosítások fajtáit és azok fontosságát. Személyes példákkal támasztotta alá, hogy a biztosítások kötése milyen kulcsfontosságú szerepet töltenek be az életünkben.

Az utolsó napon Kupec Jánost hívta meg az iskolánk, hogy tartson nekünk egy bemutatót az ő munkásságáról és a vállalkozások működtetéséről. Sarkalatos példákkal egybekötve mutatta meg nekünk a vállalkozások indításának és azok sikeres működtetésének a folyamatait.

A meghívottak az előadáson elhangzott információkkal gyarapították a tudásunkat és szívesen fogadták az esetlegesen felmerülő kérdéseket. Az intézmény valamennyi tagja nevében köszönjük szépen a Pénz7 program vendégeinek a részvételt.

Készítette: Szőcs Petra és Szabó Zsanett 13 Pénzügy képviseletében


Tags:
Menü