Európai Diáksport Nap a nyíregyházi Szent Bazilban

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

Az Európai Diáksport Nap országos rendezvény 5. alkalommal került megrendezésre a nyíregyházi Szent Bazilban; a turizmus-vendéglátás, szépészet, gazdálkodás-menedzsment ágazat, valamint a készségfejlesztős osztályok részvételével. Az ez évi létszám elérte a közel 50 főt.
Mint testnevelő tanár, célom az, hogy az évek múlásával több és több diákot mozgassunk meg, kapjanak a gyerekek egy pozitív „löketet” az egészséges életmód felé, illetve ha lehetőség van rá, akkor új sportokat ismertessünk meg velük.
A program most is a nyíregyházi Bujtosi Városligetben zajlott. A közös bemelegítést követően osztályonként felálltak a tanulók a Bujtosi-tó melletti rekortán futópályára és elindítottam őket a 2022 méteres futás teljesítésére. Én is szívesen futok a gyerekekkel, mert amatőr futóként szeretem a rekortán pályát használni, és a tanulókat is motiválom, hogy megállás nélkül teljesítsék a feladatot.

A közös futás után Valcsák Tünde gyógypedagógusunk vezetésével kaptunk ízelítőt a Zumba mozgásanyagából, ez után pedig az érdeklődők velem próbálhatták ki a Jóga alapjait.

A szabadfoglalkozás keretein belül a fiúk fociztak a Városliget foci pályáján, a lányok pedig kisebb csapatokban kosárlabdáztak a felújított kosárlabda pályán.

A program végén minden résztvevő egy fél literes ásványvizet és egy müzli szeletet kapott ajándékba.
Köszönöm a tanulóinknak és a kollégáknak jelenlétet és a segítséget!

Csernák Anita
Testnevelő tanár

Tags: , ,
Menü