Bazilos road-show Nyírpazonyban

folder_openEgyéb, Nyíregyházi Tagintézmény

A nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola idei iskolabemutatójának első állomása a nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt. Már nagyon vártuk ezt a napot, hogy közelebbről bemutathassuk az iskolánkban folyó képzéseket, illetve, hogy megismerkedhessünk leendő diákjainkkal.
Lelkes kis csapatunk diákjai és tanárai lelkesen készültek a „nagy találkozásra”.
Ameddig tagintézményünk vezetője, Kovalecz-Szabó Csilla egy ppt-s bemutatót tartott az iskola aulájában, addig diákjaink szakmacsoportonként berendezkedtek a tantermekbe, ahova már alig várták az általános iskolások, hogy bejuthassanak.

Forgószínpad-szerűen tantermenként az alábbi szakmák mutatkoztak be:

  • 1. Fodrász bemutató: hajfonás, hajkrétázás, hajsimítás, göndörítés
  • 2. Kozmetikus bemutató: csillámtetoválás, filctetoválás,
  • 3. Szakács bemutató: palacsintasütés és csoki szökőkút
  • 4. Pincér bemutató: milk shake (tejturmix: banán)

Bár az alsós diákok még messze állnak a továbbtanulástól, de nekik is igyekeztünk kedveskedni. Iskolánkban az idei tanévben indult először oktatási szakasszisztens képzés. A felnőttképzésben részt vevő tanulóink éltek a lehetőséggel és ők is velünk tartottak a road showra. A gyerekek imádták a foglalkozásokat amivel készültek: az 1. és 2. osztály: spatulát díszített (állatfigurák készültek), a 3. osztály: őszi falevelek készített gumi dekorlapból, a 4. osztályosok pedig manófigurát készítettek tobozból.
A nap nem csak elmúlt, hanem nagyon hasznosan telt el. Reméljük sok nyolcadikos diákot köszönthetünk majd a Bazilosok között jövőre!

Tags: ,
Menü