Mert együtt jobb az ünnep!

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

Sok éves hagyomány a nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában, hogy iskolánk nappali tagozatos tanulóival együtt éljük meg az adventi időszakban töltött várakozást.
Közösen díszítjük fel az iskolát, a tantermeket, folyosót, az aulát illetve a karácsonyfára is együtt tesszük fel a tanulók által készített díszeket. Az idén sem volt másképp, iskolánk tanéttermében gyűltünk össze december 16.-án egy közös ünneplésre. A 14. évfolyamos vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakos tanulóink csodálatos karácsonyi hangulatot teremtettek hangszeres, énekes előadásukkal, majd a készségfejlesztős osztály diákjai ejtettek ámulatba mindenkit csengőjátékukkal. A karácsonyt idéző versek után, kezdetét vette a kézművesfoglakozás, ahol szebbnél szebb díszek készültek. A tankonyhán eközben sültek a mézeskalácsok, illetve a délelőtt folyamán azért, hogy senki ne haljon éhen, palacsintával. lapcsánkával és teával kedveskedtünk tanulóinknak.
Reméljük, hogy így a téli szünet előtt pár nappal sikerült az ünnepre ráhangolódnia mindenkinek és nemcsak az ajándékokban keresni majd az örömöt, hanem a karácsony valódi erejében, a közösen, szeretteink körében eltöltendő időben.

Tags: , ,
Menü