Magyar kultúra napja a Bazilban! 2023. január 22.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, ugyanis ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását pontosan 200 évvel ezelőtt. Az esemény tiszteletére a debreceni tagintézmény Postakert utcai telephelyén szavalóversenyen vehettek részt a diákok.
A jeles esemény kapcsán más irodalmi évfordulókról is megemlékeztünk. Ugyanis 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, illetve szintén 200 éve, hogy meglátta a napvilágot Madách Imre.
Az esemény megnyitásaként a Himnuszt hallgathattunk meg egy tanulónk előadásában, majd kilenc színvonalas szavalatot láthatott a közönség. A jubileum tiszteletére mindegyikőjük felolvasott egy Petőfi Sándor költeményt, illetve egy szabadon választott verset mondott el.
Végül a zsűri szavazatai alapján harmadik helyezett lett Szabó Levente (10. osztály), második helyezett Hajkai Renáta (9. osztály) és első helyet ért el Veres Noémi (11. osztály). Kimagasló előadása miatt pedig külön díjban részesült Zsákai Anett (14. osztály).

Tags: ,
Menü