„Indul az utazás, csak erre vártál….” Erasmus +

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

2022-1-HU01-KA121-VET-0000059018 projekt azonosító Erasmus+ program keretein belül valósult meg 30 Bazilos diák álma, amikor 2023 szeptember 18 és október 1 között lehetőségük nyílt két hetet Paralia-Kateriniben, Görögországban eltölteniük.

A tanulók az Olympus Education oktatási programjaiban vettek részt. Ezek az oktatási programok a gyakorlaton alapuló tanulásra összpontosítanak. A gyakorlat alapú tanulás célja, hogy áthidalja az elmélet és a gyakorlat közötti szakadékot, és segít a tanulóknak összekapcsolni a tanultakat a valós munkatapasztalattal. A kezdetei nyelvi nehézségek ellenére, az ott dolgozók visszajelzései és a látottak alapján ügyesen helyt álltak tanulóink a gyakorlat során. A kint tartózkodás alatt szakmai feladatokat kellett teljesíteniük, ami kapcsolódott mind a munkavégzéshez, mind a leendő szakmájukhoz. A két hét nemcsak a munkáról szólt, bőven volt lehetőség kulturális programokon való részvételre is. A csoport ellátogatott Szkiathosz szigetére, városlátogatáson gyönyörködhetett Thessaloniki nevezetességeiben, elcsendesedhettek a Meteroráknál, barangolhattak az Olümposz hegység lábánál fekvő Litóchoro városában, Szent Panteleimonasz ófalu macskakővel kirakott keskeny utcáit járhatták be a gyerekek és az utolsó este Neoi Poroi-ba, a Marabu beach barban vehettek búcsút ettől a feledhetetlen utazástól.
A közös feladatok, a közös élet hozzájárult tanulóink együttműködési képességük fejlődéséhez, és még erősebb lett bennük a „ Bazilos” kötelék.

Szent Bazil Görögkatolikus Technikum
„A Mi Közösségünk!”

Tags: , ,
Menü