Európai Diáksport Nap a nyíregyházi Szent Bazilban

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

A magyar ötletből létrejött Európai Diáksport Napja az európai sportesemények csúcstartója, melynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportol. A rendezvény célja, hogy minél több országban szóljon szeptember utolsó péntekje az egészségtudatosságról és a minőségi testmozgásról.
Ebben a tanévben 2023. szeptember 29-én hatodik alkalommal került megrendezésre a nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Technikumban ez a jeles esemény a turizmus-vendéglátás, a szépészet, a gazdálkodás-menedzsment, az egészségügyi ágazat, valamint a készségfejlesztős osztályok részvételével.
A program nagyon szép környezetben, a Bujtosi Városligetben zajlott. A közös bemelegítést követően tanulók és tanárok közösen, egymást biztatva, ösztönözve a tó körül található rekortán futópályán teljesítették a 2023 méteres távot.
A „kötelező körök” után bemelegedve, fellelkesülve vettek részt a tanulók és a tanáraik a további programokon.
Idén „A Sport Mindenkié Egyesület” jóvoltából 6 fős csapatok részvételével „élőcsocsó” bajnokság zajlott, melyen mind – a már előzetesen benevezett – 8 csapat nagyon sportszerűen játszott. Ebben a játékban a résztvevők a „bábuk”. A két csapat játékosai kezükkel a pályához keresztbe erősített rúdhoz vannak rögzítve, így próbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni. A játékosok és a nézők számára nyújtott kikapcsolódás, mozgás mellett fejleszti az együttműködést, a csapatjátékot.
További lehetőségként Valcsák Tünde gyógypedagógusunk vezetésével vérpezsdítő zenére zumbázhattak, illetve érdekes feladatokat tartogató sorversenyen vezethették le energiájukat a lelkes diákok.
A program közben és végén gyümölccsel, ásványvízzel és a szakács, cukrász osztályok által készített egészséges „rágcsálnivalókkal” pótolhatták az elvesztett energiát a részvevők.
Köszönöm a tanulóinknak és a kollégáknak jelenlétet és a segítséget!

Ludman Renáta
Magyar tanár

Tags: , ,
Menü