Amikor együtt álltunk meg a jelenben

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

A szalagtűző. Mindenki életében fontos pont. Pátosszal gondolunk rá, készülünk hónapokon keresztül, izgalommal tölt el a gondolata is. Aztán eljön a nagy nap. 2023. november 24, Nyíregyháza, Alvégesi Művelődési Ház. A mi napunk.
Itt vagyunk, Mi a Bazilosok, talpig ünneplőben, szeretteink, tanáraink, vendégeink körében. Felcsendül a bevonulózenénk. Show must go on. Igen, bár ma véget ér valami, de azért menni kell tovább. A biztos iskolai alapokon túl, tovább, az ismeretlen úton. Keserédes érzés, tanárnak, diáknak egyaránt. Meskó Marianna igazgatónő beszéde valóban hozzánk, nekünk és rólunk szól. Döntés, szorgalom, kitartás, siker. Álljunk meg a jelenben. Együtt. Érzéssel. Együttérzéssel. Tökéletes a pillanat.
És ehhez méltó a délután is. Csodálatos zongora aláfestés kíséretében érjük el a nyugalom dimenzióját, miközben végzőseink nálunk töltött hétköznapjait bemutató kisfilmjét könnyezzük végig. Meglepődve fogadjuk oktatóink „Bazilos” útravalóját az Ég és Föld között szám átiratában és akkor döbbenünk rá, hogy milyen fontosak is vagyunk nekik. Is. Meg annak a 10. osztályos diáktársunknak is, aki saját rap számával búcsúztat minket. Kapkodjuk a fejünket. Ámulatunkból a 11. turizmus ágazat osztályának bécsi keringője ébreszt. Elegáns, légies, könnyed. A hatalmába kerít, elrepít. Mint a vállakozási ügyviteli osztály produkciója a „Reptér-en” át Görögországba. Visszajönnek az Erasmus-os élmények. Már megint szorít itt szívtájékon. Bazilos vagyok, voltam és leszek. Tovább mélyülünk egy érzelgős Rúzsa Magdi számmal és egy habkönnyű balett előadással és úgy érezzük, hogy már hiányoztok. Tanáraink közös produkciója ráz fel minket. Gangnam style. Parádés és nekünk táncolják. Nem gondoltuk volna, hogy ezt is tudják. Értünk.
És a végén a show, a csoda, amit nem lehet szalagavatókon látni. Szépészeti technikumban tanuló évfolyamtársaink produkciója egy igazi színes zenei kavalkád, látvány, ritmus, virtus a Karib tenger kalózaitól a Kalinka orosz táncig.
Egy igazi, örök élmény. a Mi szalagavatónk. Köszönjük Nektek Bazilosok!

Tags: , , ,
Menü