Bazilosok szakmai kirándulása Tokajban 2023

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület szervezésében egy szakmai kiránduláson vehetett részt 7 nyíregyházi turizmus-vendéglátás ágazatban tanuló diákunk november 10-én Tokajban. A kirándulás célja az volt, hogy a szakmában tanulók bepillanthassanak a kulisszák mögé, hogy közelebbről láthassanak egy szálloda működését a mindennapokban és motivációt kapjanak szakmai továbbfejlődésükhöz.
A program reggel 8 órakor indult, aminek első állomása a MINARO HOTEL 5* szálloda látogatása volt. A 2022-ben átadott hotel, az egykori andezitbánya közepén épült fel, Tokaj északnyugati részén, a Csurgó-völgyben. Bazilosaink megcsodálhatták a hotel lakosztályait, deluxe szobáit és a recepción látható hatalmas inka motívumot is. A kirándulás egy pincelátogatással folytatódott, a Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok Rákóczi pincéjében. A 15. századi pince a tokaji borok szentélye, ahol a magyar történelem egy darabja elevenedett meg diákjaink számára. A HOTEL MERCURE 4* tett látogatás alatt is átélhették diákjaink a Tokaj-Hegyalja borvidék varázslatos hangulatát. Útjuk ezután a Világörökségi Bormúzeumba tartott. Itt a világörökségi borvidékek történetével, kultúrájával és természetesen boraival is megismerkedhettek a tanulók. Az egész napos programok után mindenkinek jól esett egy közösen eltöltött ebéd egy helyi étteremben.
A nap végén kellemesen elfáradva, de számtalan értékes élménnyel gazdagodva tértek haza tanulóink Somogyiné Nagy Katalin kíséretében.

Tags: , ,
Menü