Kreativitás és szakmai tudás a 13.-os szépészet ágazatban Nyíregyházán

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

2023. december 05.-e a szépészet szakmában mérföldkő volt a 13. évfolyam számára, hiszen első alkalommal vizsgáztak tanulmányaik során. A diákok izgatottan várták ezt a kihívást, mely 90 perces írásbeli és gyakorlati vizsgából állt. A sikeres vizsga eredményeként a tanulók nem csak elméleti tudásukat mutatták be, hanem kreativitásukat is megcsillogtatták a szépészeti művészet területén.
Az első részben a diákoknak lehetőségük volt bizonyítani elméleti tudásukat a szépészeti alapozó szakmai ismeretek terén. A 90 perces írásbeli vizsga során minden diák megmutatta, hogy megérti és magabiztosan kezeli a szakmához kapcsolódó alapelveket. A szépészeti világ sokszínűsége és az ágazati szakmai tudás fontossága kitűnt a diákok válaszaiban.
A második részben a diákok a gyakorlatban is megmutatták tehetségüket. A portfólió bemutatása során a művészeti órákon elkészített produktumaikban tündöklő kreativitásukat mutatták be. A prezentáció során a diákok személyiségüknek megfelelő stílustanácsadást adtak a kihúzott egyéniségtípusnak megfelelően. Ruha, haj, smink, körömviselet és kiegészítők terén mindenki egyedi és kifinomult stílusban mutatta be az alkotásait.
A vizsga eredményei tükrözték a diákok szorgalmát, kitartását és elkötelezettségüket a szépészeti szakma iránt. Mindenki sikeres vizsgát tett, és a nap végén büszkén hagyhatták el az intézményt.
A szépészet ágazati alapvizsga napja nemcsak egy szakmai mérföldkő volt, hanem a diákok kreativitásának és szakmai elhivatottságának ünnepe is. Az esemény a szépészeti szakma sokszínűségét és a diákok elkötelezettségét tükrözte, és remélhetőleg a kezdetét jelenti egy sikeres szakmai pályának a szépészeti világban.
Gratulálunk!

Tags: , ,
Menü