Pont Velem? Pont Veled!

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

Zöld jövőért: Diákok a fenntarthatóság útjain. A múlt héten egy rendkívüli eseményre került sor a Nyíregyházi tagintézmény falai között: a fenntarthatósági hét alkalmából a 13.-os rehabilitációs terapeuta osztály diákjai előadások sorozatát tartották. Ezek az előadások nem csupán információkkal szolgáltak, de inspirációt is nyújtottak tanulóink számára a környezettudatos életmód felé vezető úton. A diákok három csoportban osztották meg tudásukat és szenvedélyüket a fenntarthatóság iránt. Bemutatták a január 29-én indult PontVelem programot, amely játékos formában ösztönzi a szelektív hulladékgyűjtést és a fenntartható életmódot. A program értékes ajándékokkal motivál, miközben az egymást segítő, karitatív tevékenységek fontosságát is hangsúlyozza.
A tanulók számára kulcsfontosságú volt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának megértése, beleértve azt is, hogy mely hulladékok milyen színű kukákba valók. Az előadások során kiemelt figyelmet kaptak az egyes anyagok lebomlási idejei és a nem lebomló termékek helyettesítési lehetőségei is. Az előadások nem álltak meg a hulladékgyűjtésnél; a diákok a fenntartható fogyasztás és termelés, valamint a Zero Waste életmód fontosságáról is beszéltek. Ezek a témák kritikus elemek a környezettudatos szemlélet kialakításában és a Földünk megóvásában.
Az előadások interaktív, játékos elemekkel zárultak, amelyek további értékes információkhoz juttatták a diákokat. Ezek az aktivitások nem csak a tudásukat mélyítették el, hanem a környezettudatosság fontosságát is megerősítették bennük.
Reméljük, hogy ezek az előadások nemcsak az iskolai közösségben, hanem a tanulók otthoni környezetében is elősegítik a fenntarthatóbb életmódra való átállást. A PontVelem program iránti lelkesedés és a diákok elkötelezettsége arra utal, hogy iskolánk a helyes úton halad a zöld jövő felé.
A fenntarthatósági hét sikere megmutatta, hogy a változás kis lépésekkel kezdődik. Minden egyes újrahasznosított papírlap, minden elkerült műanyag csomagolás és minden tudatos fogyasztási döntés hozzájárul bolygónk védelméhez. Együtt, kis lépésekkel, hatalmas változást érhetünk el. Bízunk benne, hogy a diákok által nyújtott betekintés és a PontVelem program ösztönzése hosszú távú elköteleződést szül a fenntarthatóság iránt.
Kezdjük el ma, a holnapért!

Tags: , ,
Menü