Mi a téma? A Pénz7

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

A fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó, egy hétig tartó Pénz7 elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozatot tartottuk meg 2024. március 4-8. között a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában, Nyíregyházán.
A 10. alkalommal megrendezett pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában a „Pénzügyi életleckék” és a „Gondolkozz és vállalkozz!” témák voltak.
A rendezvénysorozat lényege, hogy a 9-14. évfolyamos diákok animációs filmek, élménypedagógiai módszerek segítségével, játékos formában sajátíthatták el a különböző fizetőeszközökkel, befektetésekkel kapcsolatos ismereteket, meríthettek ötleteket vállalkozások indításához.
Ebben a tanévben a 13/NV-N/2023 és a 14/NV-N/2022 osztályos Vállalkozási ügyviteli ügyintéző osztályok nagyon aktívan kivették részüket a szervezésből és a lebonyolításból is. A 13. évfolyam tanulói az Ügyfélkapu rejtelmeibe avatták be a „kisebb” osztályok tanulóit, míg a végzős évfolyam játékos, interaktív vetélkedőt szervezett a 9-14. évfolyamos tanulók számára a Pénz7 témaköreiből. A diákok az előkészületek és a megvalósítás folyamatát fotókkal is dokumentálták, amelyeket a szakmai vizsgájukhoz szükséges portfóliójukban is bemutathatnak.
A résztvevő csapatok ügyesen, lelkesen dolgoztak, minimális különbség döntött a helyezettek között, akik oklevelet kaptak a versenyen elért eredményükről, továbbá minden résztvevő tanuló apró ajándékban részesült.

Tags: , ,
Menü