Állati kalandok

folder_openHírek, TÁMOP-3.3.10.

2013. november 25-én a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium mentorált tanulói ellátogattak a nyíregyházi Vadasparkba.
Reggel 8-kor indult kis csapatunk 32 tanulóval és a kísérőtanárokkal a debreceni iskolától. Diákjaink izgalommal vették birtokba a hatalmas területen fekvő állatparkot. A sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él itt, melyek között olyan különlegességekkel találkozhattak tanulóink mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. A legtöbb időt a fehérarcú selyemmajmok ketrece előtt időztek a tanulóink, illetve az oroszlánok tekintélyt parancsoló látványa kötötte le figyelmünket.
A Zöld Piramis Óceánáriumban fejeztük be sétánkat, ahol a trópusi korallvilág színpompás halai és a homokpadi tigriscápa a legnagyobb különlegesség. Az Ócenárium 500.000 literes akváriuma és az igazi kuriózumként szolgáló üvegfolyosó tette még lenyűgözőbbé a víz alatti világot.Végezetül az állatpark éttermében ebédeltünk, ahol rántott szeletet, sült burgonyát és savanyúságot szolgáltak fel mindnyájunknak.
Kissé elfáradva, de maradandó élményekkel gazdagodva indultunk haza délután. Hátrányos helyzetű tanulóink többségének nagy jelentőségű egy ilyen kirándulás, izgatottan kérdezgették, hogy lesz-e majd máskor is lehetőségük eljutni valahová.
Bak Mariann, szaktanár

A rendezvény a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0045. Tovább tanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Tessedik Sámuel SzakképzőIskola és Gimnáziumban projekt keretében valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Állati kalandok Hírek TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Állati kalandok Hírek TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Állati kalandok Hírek TÁMOP 3.3.10.

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: ,
Menü