A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével 2017.03.29-én került megszervezésre, a nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium pincérkabinetjében a 9. osztályos pincérek szintvizsgájára.
A tanulók a szakmai és higiéniai előírásoknak megfelelően jelentek meg a vizsgabizottság előtt és kezdetét vette a vizsga. Első ízben 30 különböző éttermi eszköz közül kellett tízet felismerniük és megnevezniük.
Ezt követően szakmai definíciókat értelmeztek a tanulók, amire 10 perc állt a rendelkezésükre. Az elméleti blokk után gyakorlati tudásukat is megmutathatták tanulóink.
Éttermi terítéket készítettek 2 fő részére alaptányér, dupla nagyváltás, zsemletányér, vajkés, desszertváltás, ruhaszalvéta, vizes- és borospohár felhasználásával. Zárásképpen pedig svájci felszolgálási mód alkalmazásával próbálgatták szárnyaikat egy éttermi szituációs gyakorlatban.
Sikeres napot tudhattunk magunk mögött, az osztály szintvizsga átlaga 4,00 lett.
Kovalecz-Szabó Csilla, osztályfőnök
A vizsgán készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2oPqpoF