DAJKA GYAKORLAT

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola DAJKA GYAKORLAT HírekSzakmai gyakorlatunk során sok érdekes dolgot tanulhatunk meg. Aktívan részt veszünk a gondozási feladatok ellátásában, melynek során nagy tapasztalatot szerzünk a gyermeknevelésben. Megtanítjuk a gyerekeknek a társadalmilag elfogadott magatartási normákat, az étkezési szokásokat. A szakmai gyakorlat során elsajátíthatjuk mindazt, ami szükséges a gyermekneveléshez. Ebben nagy segítségünkre vannak az óvodapedagógusok és a dajkák. Gyakorlatunk alatt mi is ugyanolyan szerepet játszunk a gondozási feladatokban, mint a szakmai oktatók.

Már az első héten elsajátítottuk a napi teendőket, de még mindig kapunk különféle új feladatokat, mint például különböző foglalkozásokon való részvétel (manuális, természeti, egészséges életmódra nevelő foglalkozás), melyek alatt a mi tudásunk is gyarapszik.

Napi teendőink közé tartoznak a higiénés feladatok ellátása is: fertőtlenítés, takarítás, vasalás, kisebb baleseteknél elsősegélynyújtás. A gyermek szempontjából fontos feladatok: fésülködés, fogmosás, kézmosás, öltözködés, melyeket már a mi felügyeletünk alatt végeznek a gyerekek.

Gyakorlati időnk során az óvodai dolgozók egyenrangúként kezelnek minket a már régóta ott dolgozó dajkákkal. Az óvodában minden napunk új élményekkel gyarapszik, kölcsönösen megszerettük a gyerekeket, és ők is minket!

11/BA-N/2006 dajka osztály

Tags: ,
Menü