Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében

folder_openHírek

A Nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 11. osztályos szakács és pincér tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt június 5-én a nyíregyházi nagy múltú, patinás Svájci lakban. A panzió és az iskola kapcsolata nem újkeletű. A 2011/2012-es tanévben szakács és pincér tanulóink közül is vannak , akik szakmai gyakorlatukat a Svájci lakban teljesítik.

Szent Bazil Középiskola Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében Hírek Látogatásunkat a délelőtti órákra terveztük. Megérkezésünk után elsőként meghallgattuk a szálloda történetét, majd megtekintettük a különböző standard szállodai szobákat, a családi szobákat és apartmanokat. Az értékesítő térben, a reggeliző helyiségben éppen befejezték a reggeliztetést, így lehetőségünk nyílt a különböző éttermi berendezések és eszközök (chafing, reggeli ital adagolók, stb.) tanulmányozására. A konyhán már javában égett a szakácsok keze alatt a munka, hiszen közeledett az ebédidő. A konyhai munkát élelmiszerhigiéniai okokból, értelemszerűen, csak a konyha küszöbéről és rövid ideig figyelhettük. A délelőtt méltó befejezéseként házi készítésű málna és bodza szörppel vendégelték meg a szomjas társaságot a vendéglátók.

írta: Somogyi Mihály gyakorlati oktató
Szent Bazil Középiskola Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében Hírek
Szent Bazil Középiskola Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében Hírek
Szent Bazil Középiskola Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében Hírek
Szent Bazil Középiskola Látogatás Sóstó leghíresebb panziójában és éttermében Hírek

Tags: , , ,
Menü