A Nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 11. osztályos szakács és pincér tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt június 5-én a nyíregyházi nagy múltú, patinás Svájci lakban. A panzió és az iskola kapcsolata nem újkeletű. A 2011/2012-es tanévben szakács és pincér tanulóink közül is vannak , akik szakmai gyakorlatukat a Svájci lakban teljesítik.
Látogatásunkat a délelőtti órákra terveztük. Megérkezésünk után elsőként meghallgattuk a szálloda történetét, majd megtekintettük a különböző standard szállodai szobákat, a családi szobákat és apartmanokat. Az értékesítő térben, a reggeliző helyiségben éppen befejezték a reggeliztetést, így lehetőségünk nyílt a különböző éttermi berendezések és eszközök (chafing, reggeli ital adagolók, stb.) tanulmányozására. A konyhán már javában égett a szakácsok keze alatt a munka, hiszen közeledett az ebédidő. A konyhai munkát élelmiszerhigiéniai okokból, értelemszerűen, csak a konyha küszöbéről és rövid ideig figyelhettük. A délelőtt méltó befejezéseként házi készítésű málna és bodza szörppel vendégelték meg a szomjas társaságot a vendéglátók.