2013. március 25-én a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium tanéttermében szakmai előadást tartott Dr. Kovács Mihályné a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezet Elnöke. A Schnitta és WACS (Szakácsegyesületek Világszövetsége) díjas éttermi mester színvonalas prezentációt tartott a terítés eszközeiről, folyamatáról illetve a díszterítés szabályairól.
Iskolánk pincér, szakács tanulói megismerhették a hazai és nemzetközi terítési, tálalási trendeket, változásokat. Nagy érdeklődés fogadta a tájékoztató után a Különleges Eszközök kiállítását. Diákjaink részletes tájékoztatást kaptak azok szerepéről, helyes használatáról.
Pincér és szakács tanulóink a hallott információkat bizonyára hasznosítják a közelgő szintvizsgákon, szakmai vizsgákon.
Készítette Erdélyi-Farkas Tímea szaktanár
[nggallery id=225]