2013. december 7-én, immár második alkalommal rendezték meg Kisújszálláson az Illéssy Gasztro Kupát. Az országos ételművészeti versenyen Debrecen városát egyedüliként iskolánk tanulói képviselték.
Kocsis Katalin és Biró Dávid 12/DT-N/2012. osztályos tanulók a melegkonyhás kategóriában indultak. Kovács Katalin versenymenüje sertés szűzérmék, sonka köntösben sütve, szárnyas máj pürével, fokhagymás, parajos polenta tekerccsel; Biró Dávid versenymenüje szűzérmék, gombás-szárnyas májas pürével, sajtos polentával, rozmaringos saját levében tálalva volt.
A verseny eredményhirdetésekor a zsűri mindkét tanulónk részére, munkájukat kiemelve, diplomát adott át. A sikeres versenyre való felkészítésében elévülhetetlen szerepe volt Barna Lászlóné osztályfőnöknek, felkészítő tanárnak.
Kocsis Katalin szakácstanuló véleménye a versenyről:
A verseny számomra új, és hasznos tapasztalatok megszerzését tette lehetővé. Nagyon sok és különleges konyhatechnikával ismerkedtünk meg. Részt vettünk más szakmák (pincér, cukrász) munkáinak megtekintésében. Kifejezetten tetszettek, a hidegkonyhai alkotások, melyek elkészítésének és díszítésüknek lehettünk szemtanúi. Örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, bővíthettem tapasztalataimat, melyeket a jövőben hasznosítani tudok.