Telefonszámunk
E-mail címünk
Közösségeink

Turizmus-vendéglátás ágazat

#vendéglátás #Balatonimunka #pincérkedés #szakácskodás #Pénzkeresés #Buli #Barátok Ez várhat Rád a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseivel. Szoktad nézni a Séfek séfe műsort? A Szendrei Bence nálunk tanult,  szerepelt benne és saját műsort is kapott. Azt az érzést adom, amikor a vendégeknek ízlik, amit főztem.  Mehetsz hajóra dolgozni vagy csak a helyi étterembe. Mindig emberek között leszel, a megélhetéseddel sem kell törődnöd ezentúl. Külföldön vagy itthon - csak a Te döntésed! Barista, bártender, sommelier, szakács vagy séf is lehetsz.

Ösztöndíjat kapsz, amint elkezded a képzést. A gyakorlaton pedig munkabért. 8 általános kell hozzá. Nem kell fizetned semmit, hogy szakmát tanulj.

Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
OM:031238 Ny.sz.: 00001/2012-014
Középszintű szakképesítés | Turizmus - vendéglátás szakmacsoport | OKJ:
Turizmus-vendéglátás ágazat képzés az alábbi formában indul Kisvárdán:
8. osztály elvégzésére épülő SZAKKÉPZŐ ISKOLA NAPPALIN
Képzési forma: Nappali | Induló évfolyam: 09 | A képzés INGYENES!
REGISZTRÁCIÓ
0.-Ft
KÉPZÉS
0.-Ft
VIZSGA
0.-Ft
ÖSSSZESEN
0.-Ft
Időtartam: 36 hónap
Kezdés: 2021-09-01 Idegen nyelv: Angol (az oktatás magyar nyelven folyik)
CSOPORT AZONOSÍTÓ: 09/KP-N/2021
Választható kimenetek: Pincér-vendégtéri szakember okj:410132304  vagy Szakács okj:410132305
Jelentkezéshez szükséges: 8 általános iskolai végzettségre épülő képzés,Orvosegészségügyi alkalmassági vizsgálat
Képzés célja: Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kúlturákat megismerni és emberekkel foglalkozni, tovabbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátas ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőseget biztosít. Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják. A turizmus és vendéglátas területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak. Piacképes szakmák elsajatításával a gazdaság egy olyan területén szereznek bizonyítványt, amely az ország gazdaságában ágazatnak számít, komoly karrierlehetőséget biztosítva a továbblépéshez is. A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.  PINCÉR - VENDÉGTÉRI SZAKEMBER Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésevel zárul. A pincér-vendégteri szakember a vendééglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést. Kompetenciaelvárás Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség. A szakképzettséggel rendelkező  elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;  figyelemmel kíséri az arúkészletet, részt vesz az árú szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;  ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;  felveszi a rendelést;  felszolgál; a különböző felszolgálasi rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkeszíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;  barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;  figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;  megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenörzi azt;  kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert. Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kivalóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakiranyú tanulmányok folytatására .  SZAKÁCS: Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielegítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő  tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat ,,varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel.  A vendéglátóipar termelési területen, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként. Kompetenciaelvárás: remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanusított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség. A szakképzettséggel rendelkező  a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;  előkészítő és befejező műveleteket hajt végre;  árut rendel, arut vesz át, arut raktároz szakosítva;  betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;  anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;  a konyhatechnológiai eljárasokat tudatosan alkalmazza;  képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani. Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.    
Menü