Turizmus-vendéglátás ágazat
#vendéglátás #Balatonimunka #pincérkedés #szakácskodás #Pénzkeresés #Buli #Barátok Ez várhat Rád a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseivel. Szoktad nézni a Séfek séfe műsort? A Szendrei Bence nálunk tanult, szerepelt benne és saját műsort is kapott. Azt az érzést adom, amikor a vendégeknek ízlik, amit főztem. Mehetsz hajóra dolgozni vagy csak a helyi étterembe. Mindig emberek között leszel, a megélhetéseddel sem kell törődnöd ezentúl. Külföldön vagy itthon - csak a Te döntésed! Barista, bártender, sommelier, szakács vagy séf is lehetsz.
Ösztöndíjat kapsz, amint elkezded a képzést. A gyakorlaton pedig munkabért. 8 általános kell hozzá. Nem kell fizetned semmit, hogy szakmát tanulj.
OM: 910026 Ny.sz.: TSzI128
Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kúlturákat megismerni és emberekkel foglalkozni, tovabbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátas ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőseget biztosít. Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják. A turizmus és vendéglátas területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak. Piacképes szakmák elsajatításával a gazdaság egy olyan területén szereznek bizonyítványt, amely az ország gazdaságában ágazatnak számít, komoly karrierlehetőséget biztosítva a továbblépéshez is. A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.
PINCÉR - VENDÉGTÉRI SZAKEMBER Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésevel zárul. A pincér-vendégteri szakember a vendééglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést. Kompetenciaelvárás Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség. A szakképzettséggel rendelkező elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket; figyelemmel kíséri az arúkészletet, részt vesz az árú szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában; ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez; felveszi a rendelést; felszolgál; a különböző felszolgálasi rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkeszíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához; barista, bartender, sommelier tevékenységet végez; figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről; megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenörzi azt; kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert. Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kivalóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakiranyú tanulmányok folytatására .
SZAKÁCS: Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielegítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat ,,varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel. A vendéglátóipar termelési területen, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként. Kompetenciaelvárás: remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanusított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség. A szakképzettséggel rendelkező a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével; előkészítő és befejező műveleteket hajt végre; árut rendel, arut vesz át, arut raktároz szakosítva; betartja és betartatja a HACCP szabályzatot; anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért; a konyhatechnológiai eljárasokat tudatosan alkalmazza; képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani. Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
- Miért jelentkezz hozzánk: Gazdag tanórán kívüli programokon lehet részt venni. Az iskolán belül továbbtanulási lehetőség van esti képzéseken. Dinamikusan fejlődik az iskola, tanáraink korszerű oktatástechnikai eszközökkel tanítanak.
- Jelentkezés határideje: A jelentkezőket jelentkezés sorrendjében vesszük fel iskolánkba, az osztály maximális létszámának eléréséig vagy tárgyév augusztus 31. napjáig.
- Jelentkezés feltételei: Regisztrációs díj befizetése, jelentkezési lap kitöltése a Felvételi irodában. Az egyes szakképesítéseknél megjelölt jelentkezési feltételek megléte, az előképzettséget igazoló dokumentumok, és személyi okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, taj-kártya, oktatási azonosító igazolvány) eredeti és másolati példányainak bemutatása.
- Jelentkezés módja: Jelentkezést csak az általános iskolán keresztül vagy személyesen fogadunk el.
- Felvétel, beiratkozás: A felvétel a jelentkezések sorrendjében, illetve tanulmányi eredmény alapján történik. Felvett tanulóinkat levélben és/vagy telefonon értesítjük a beiratkozás időpontjáról. Egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez.
- Gyakorlat: A gyakorlati oktatás az iskoláink tanműhelyében, külön térítés nélkül történik!
- Nappali tagozatra jelentkezhet: Tanulói jogviszony tanköteles kiskorúval, továbbá a nappali rendszerű szakmai oktatásban részt vevő tanulóval hozható létre annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyikben a tanuló a huszonötödik életévét betölti.
- Nappali tagozaton tanuló diák jogosult: családi pótlék, árvasági segély, diákigazolvány, ingyenes orvosi ellátás igénybevételére, szakképzési ösztöndíjra, a szakma megszerzése után egyszeri pályakezdési juttatásra. Oktatás időpontjai: heti öt alkalommal, általában délelőtt.
- Ösztöndíj lehetőség: A szakképzésben résztvevők az első Szakmajegyzék szerinti szakma megszerzésére irányuló nappali rendszerű képzés során ösztöndíjat kaphatnak, amelynek mértéke a tanulmányi eredményétől függ.
- Regisztrációs díj: NINCS!
- TANDÍJ: NINCS!
- Vizsga díj: NINCS!