A nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szeptemberben indított elsőként 10. évfolyamra épülő szakácsképzést. A szakácstanulók nagy örömére elkészült a várva várt tankonyha, ahol az eddig megszerzett elméleti tudásukat gyakorlatban is elmélyíthetik szakoktató irányításával. A tankonyha korszerű és gazdagon felszerelt, ahol helyet kaptak a gáztűzhelyek, páraelszívó berendezések, munkaasztalok, hűtők, illetve fagyasztószekrény, többfázisú mosogatók, polcok, univerzális edénykészletek, evőeszközök, valamint tálalóeszközök.
A kor követelményeinek megfelelő berendezéseket és eszközöket szereztünk be, ezzel is könnyítve a diákok munkáját, s nem utolsó sorban figyelembe vettük, hogy az előírt higiéniai követelményeknek megfeleljen. Teljes erőbedobással készítik a finomabbnál finomabb ételsorokat, hogy áprilisban a szintvizsgán minél sikeresebb eredményeket érjenek el. A mai nap folyamán éppen egy főétel készítésére került sor. A menü karfiolleves és bácskai rizses hús volt. Mindenki önállóan tevékenykedett, megismerkedhetett az ételkészítés fortélyaival. Az egyénileg időben elkészült ételeket értékelés után szépen terített asztalon ízlésesen feltálalva közösen jóízűen elfogyasztották. Ezt követte a mosogatás és a konyha rendbetétele.