2014. november 12-én immáron 3. alkalommal került megrendezésre a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium „Tessedik kupa” elnevezésű vetélkedője. A vendéglátósok versengésén, melynek ezúttal a nyíregyházi telephely adott otthont, 46 diák vett részt. A szakmai zsűri felügyelete mellett reggel 8.00-tól délután 16.00 óráig szünet nélkül folyt a munka a jól felszerelt tankonyhán és tanétteremben.
A versenyt először az alsóbb évfolyamos tanulók kezdték. A szakácsok kétfogásos menüsora: Zellerkrémleves bacon chipsszel és Sertés szűzpecsenye Budapest módra, karika csörgő burgonyával. A menüsort a tizedikes pincérek svájci felszolgálási módban tálalták a vendégsereg elé.A végzős diákok már komolyabb feladatot kaptak. A menüsoruk: Bevert tojás Hadik módra, Gödöllői töltött csirkecomb, burgonyapürével, paradicsomsaláta, Gyümölcsrizs.
Amíg a szakácsok főztek, a felszolgálók díszterítést készítettek egy szüreti vacsorához, majd a közben elkészült ételeket angol felszolgálási módban tálalták fel.
A színvonalas verseny zsűrijének elnöke a Gasztronómiáért Érdeméremmel kitüntetett Mrenkó László, tagjai pedig Somogyi Mihály és Kollonay István szakoktatók. A tanulók elfáradva, tapasztalatokkal gazdagodva és rengeteg ajándékkal indultak haza. A „Tessedik vándorkupa”, amely minden évben a szakács-pincér diákokból álló győztes csapaté, 1 évig ismét a nyíregyházi tanéttermet ékesítheti!
A rendezvény a TÁMOP-3.3.10. A-12-2013-0045 számú Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium projekt keretében valósult meg.
A versenyzők névsora és az elért eredmények a következők:
kis pincérek:
helyezés (85 pont): Horváth Edit, Papp Valéria (Kisvárda)
helyezés (84 pont): Ádám János, Brutóczki Sarolta (Nyíregyháza)
helyezés (83 pont): Milus Norbert, Fülöp Viktória (Debrecen)
Emléklapot kapott:
Rostás László, Csorba László (Debrecen)
Pongó Sándor, Lakatos Nikolett (Kisvárda)
Köteles Vivien, Tóth Szilvia (Nyíregyháza)
kis szakácsok:
helyezés (89 pont): Ináncsi Mónika, Rácz Nikolett (Nyíregyháza)
helyezés (77 pont): Mircz Tamás, Asztalán László (Debrecen)
helyezés (72 pont): Szlivka Gábor, Varga Norbert (Kisvárda)
Emléklapot kapott:
Szabó Csaba, Hamar Róbert (Debrecen)
Jónás Béla, Miklós Szabina (Kisvárda)
Nagy József, Bartha Boglárka (Nyíregyháza)
Összesítésben:
I. helyezés:(169 pont) Köteles Vivien, Tóth Szilvia, Ináncsi Mónika, Rácz Nikolett (Nyíregyháza)
II. helyezés:(160 pont) Milus Norbert, Fülöp Viktória, Mircz Tamás, Asztalán László (Debrecen)
III. helyezés:(154 pont)Pongó Sándor, Lakatos Nikolett, Szlivka Gábor, Varga Norbert (Kisvárda)
—————————————————————————————————————————–
végzős pincérek:
helyezés (74 pont): Tuba Balázs, Toldi Anita (Debrecen)
helyezés (71 pont): Hortó Viktor, Kiss Ákos (Debrecen)
helyezés (71 pont): Varga Viktor, Bodnár Fanni (Kisvárda)
Emléklapot kapott:
Pongó Piroska, Lengyel Dániel (Kisvárda)
Kerekes Tícia (Nyíregyháza)
Makkai Ádám (Nyíregyháza)
végzős szakácsok:
helyezés (90 pont): Csiki Anikó, Kanalas Éva (Nyíregyháza)
helyezés (80 pont): Nagy Sándor, Markovics Márk (Nyíregyháza)
helyezés (79 pont): Papp Viktor, Orosz Ádám (Kisvárda)
Emléklapot kapott:
Szilágyi Szilvia, Horváth Karola (Debrecen)
Farkas Tamás, Forgács Péter (Debrecen)
Kiss Edit, Csökmei Petra (Kisvárda)
Összesítésben:
I. helyezés: (155 pont) Kerekes Tícia, Csiki Anikó, Kanalas Éva (Nyíregyháza)
II. helyezés: (150 pont) Varga Viktor, Bodnár Fanni, Papp Viktor, Orosz Ádám (Kisvárda)
III. helyezés: (149 pont) Makkai Ádám, Nagy Sándor, Markovics Márk (Nyíregyháza)
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda