Keratinos hajterápia a kisvárdai gyakorló fodrászoknál

folder_openHírek

Itt a tavasz, a megújulás, napsütés, a szünet előtti időszak, de a 14. évfolyamos gyakorló fodrász osztály életében a tanulás és az új ismeretek megszerzése töretlen. A mai nap is erről szólt 2016. március 09-én a Hair-Line Kft. jóvoltából a keratinos hajterápiás tanfolyamon.
Szent Bazil Középiskola Keratinos hajterápia a kisvárdai gyakorló fodrászoknál Hírek

Szabó Valéria nyíregyházi bemutató fodrász lépésről lépésre bemutatta a Lisse Design kezeléshez szükséges anyagokat, és az összes lehetséges kezelési eljárás menetét lediktálta. Két modellen be is mutatott két lehetséges esetet. Az első modellen egy teljes keratinos hajegyenesítést láthattunk a munka kezdetétől a végéig. Nagyon hosszadalmas a folyamat, mert nem elég az egyenesítő folyadék felvitele a hajra, hanem tökéletesen meg kell szárítani, többször kivasalni, majd leöblíteni, mélytápláló pakolással kezelni, aztán még néhány terméket ráhelyezve a hajra végleges formára szárítással és ismételt hajvasalással érhetjük el a 2-3 hónapig tartó egyenességet és ápolt, keratinnal feltöltött hajat. A másik modellen egy egyszerűbb és gyorsabb eljárást láthattunk, amit Sokk-terápiának nevezünk. Itt elsősorban nem a haj tartós kiegyenesítése, hanem a roncsolt haj állapotának javítása a cél keratinnal. A frizurák készítése közben többször is tapintással követtük a hajban és a hajon végbemenő változásokat, az esetlegesen felmerülő hibákat és azok korrigálását megbeszéltük. A nap végére oklevél tanúskodott a megszerzett tudás elsajátításáról.
Polyákné Márta Edina, mesterfodrász, gyakorlati oktató
 
Tanulói vélemények:
„A bemutató nagyon érdekes volt. Tetszett, hogy pontosan elmagyaráztak mindent. Az utóbbi időben egyre többen szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást. Ezért nagyon örülök, hogy olyasmivel is kiegészíthettem a tudásom, ami a jövőben nagyon hasznos lesz, így több és professzionálisabb szolgáltatást nyújthatok leendő vendégeimnek.” (Pál Mária, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)
„A nővérem régóta szeretné derékig érő enyhén hullámos haját kiegyenesíteni. Meséltem neki, milyen tanfolyamon fogok részt venni. Azóta lázban ég, mert tudja, hogy rajta fogom először kipróbálni a keratinos hajegyenesítést. Szorgosan gyűjtünk, hogy a hozzá való anyagokat meg tudjuk vásárolni.” (Ágoston Dóra, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)
További képek a facebookon.

Tags: ,
Menü