Szép volt, Irodások!

folder_openHírek

A kisvárdai végzős Irodai asszisztens szakos tanulóink számára 2016. május 30-a vélhetően egy fontos dátum, hiszen ekkor kapták kezükbe kétéves munkájuk gyümölcsét, a szakképesítésüket igazoló OKJ-s bizonyítványt.
Szent Bazil Középiskola Szép volt, Irodások! Hírek

A Telegdiben eltöltött mindennapjaikról rengeteg fotót készítettünk weblapunkra, sokat cikkeztünk, egy vastag könyvnyit biztosan kitenne, ha beköttetnék az iskolai eseményeinket. A sok közös program, az egymásra való odafigyelés, az együttgondolkodás egy nagyon összekovácsolódott csapatot eredményezett. Ez megmutatkozott a szakmai vizsga valamennyi vizsgatevékenységén.
Először az írásbelivel nyitottunk május 13-án, pénteken. Hittünk abban, hogy a dátum ellenére ez egy szerencsés nap lesz. És így is volt. Könnyűszerrel, jóval idő előtt mindenki befejezte a feladatát, és várta a következő megmérettetést, az egy hétre rá következő gyakorlati vizsgatevékenységet. Ez alkalommal egy hosszú napnak néztünk elébe, hiszen reggel 8 órától három vizsgafeladatot is meg kellett oldani. Szerepelt közöttük hivatalos, üzleti levél, dokumentum szerkesztése; jegyzőkönyv készítése gyorsírás alkalmazásával, valamint ügyviteli szoftverkezelés.
A nap végére minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. A számítógépek kifogástalanul működtek, talán a gépeknek is lelkük van, és érezték, ez egy fontos nap. A technika ördöge – szerencsére – messze-messze elkerült bennünket. A szóbeli vizsga napján is valamennyi Irodai asszisztens szakos diákunk tudása legjavát adta.
Én nagyon büszke voltam tanítványaimra. A vizsgabizottság elnökének és tagjainak dicsérő szavait jó volt hallani, elégedettségüket jó volt érezni.
A szakmai vizsgán nyújtott kimagasló teljesítményéért oklevélben részesült: Balogh Barbara, Bódi Edina, Csordás Alexandra, Dajka Anett, Dudás Nikolett, Jánvári Ádám, Kovács Bettina, Magyar Ildikó, Majóczki Marianna, Orosz Nikoletta, Sándor Ferenc Richárd, Szücs Viktória és Tóth Barbara.
Szívből gratulálunk az elért eredményekhez!
Iskolánk igazi ünnepnapnak tekinti a vizsgákat, ez a képzés megkoronázása minden szempontból. Virággal díszítjük a tantermeket, a tanulói padokat, ez nálunk egy kedves hagyomány. Olyan jó, hogy minden úgy alakult az Irodai asszisztens szakmai vizsgán, ahogy szerettük volna. Ez nemcsak a szerencsének köszönhető, hanem annak is, hogy a két év alatt sokat dolgoztunk, és ezáltal egy szakmailag jól felkészült csapat adott számot tudásáról a vizsgabizottságnak.
Kedves Fiatalok!
Ez a két év szép volt, jó volt, és kár, hogy ennyi… mert olyan jó volt veletek!
Remélem, nem felejtitek az együtt töltött éveket.
Kívánom, hogy találjátok meg számításaitokat az életben, kamatoztassátok tudásotokat egy olyan munkahelyen, ahol igazán jól érzitek magatokat!
Oroszné Radóczi Erika, osztályfőnök, szaktanár
További képek: http://bit.ly/28IhJp3

Tags: , ,
Menü