Egy jó szakmával a kézben…

Szent Bazil Középiskola Egy jó szakmával a kézben… Hírek Kisvárdai Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola végzős Irodai titkár szakos diákjai 2018. június 1-jén kezükben tarthatták a szakképesítésüket igazoló OKJ-s bizonyítványukat.

Komplex szakmai vizsgájuk május 11-én a gyakorlati vizsgatevékenységgel kezdődött, majd ezt követte a központi írásbeli és végül a szóbeli megmérettetés.

A gyakorlati vizsgafeladat során egy külső vagy belső szakmai rendezvény alapdokumentációja (forgatókönyv vagy szakmai programterv) várt megvalósításra kapott utasítások alapján. Ehhez információkat kellett gyűjteni az internetről, költségkalkulációt előállítani, körlevelet és meghívót szerkeszteni, valamint prezentációt készíteni.

A kuriózumnak számító, két évig tanult gyorsírási ismereteket is ebben feladatrészben csillogtatták meg. A központi írásbeli alkalmával került sor a tízujjas vakírással való gépírástudás bizonyítására, amely a titkári munka legalapvetőbb része.

Emellett egy hivatalos, üzleti levelet, dokumentumot kellett megfelelően megfogalmazni és formázni, illetve egy 60 perces feladatlap (feleletválasztós, kifejtős, összehasonlítást, párosítást, igaz-hamis állítást megjelölő kérdéses) kitöltése is várt a tanulókra a titkári kommunikációs és ügyintézői feladatok témakörből.

Végül pedig a szóbeli vizsgán központilag összeállított kérdésekből húztak tételt, melynek B része a szakmai idegen nyelvi kommunikációra helyezte a hangsúlyt.

A két év tanulmányi idő alatt alapos, a szakmához tartozó széles körű ismeretre szert tettek diákjaink, így nem is meglepő, hogy nagyon szép osztályzatok kerültek bele abba a bizonyos, Irodai titkár (54 346 03) szakképesítést igazoló bizonyítványba.

Mindannyiuknak szeretettel gratulálunk, és ezúton kívánunk sikeres helytállást a munkában, magánéletükhöz sok boldogságot, jó egészséget!

Oroszné Radóczi Erika, osztályfőnök, szaktanár

A vizsgán készült képek itt nézhetők meg: https://bit.ly/2OlrtL2

Tags: , ,
Menü