Célba értünk!

Szent Bazil Középiskola Célba értünk! Hírek Nyíregyházi Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola 11. évfolyamos szakács tanulói 2018. május 18-án kezdték meg OKJ-s vizsgájukat a központi írásbelik megírásával, ahol az elmúlt 3 év során elsajátított szakmai elméleti ismeretekről adhattak számot a tanulók.

A megmérettetés 2018. május 22-én folytatódott a gyakorlati vizsgarésszel. Az ünnepélyes megnyitó után a tanulók 10 tételből húztak egyet, az ételek elkészítésére 120 perc állt a vizsgázók rendelkezésére. A vizsgatételek két részből álltak. Az „A” részben két étel szerepelt mely lehetett leves, hideg előétel, köret, főzelék vagy meleg előétel. A „B” részben egy főétel és hozzá tartozó desszert elkészítése volt a feladat. A vizsgabizottság az értékelésnél nem csak az ételek szakszerű elkészítését, ízét, tálalási hőmérsékletét, díszítését vette figyelembe, hanem a vizsgázó szakmai kommunikációját is.

A vizsgán mind a 17 tanuló eredményesen szerepelt, a gyakorlati vizsgán nyújtott teljesítményéért Kazsu Anita és Vince Péter tanulókat dicsérte meg a vizsgabizottság.

Ezúton is gratulálok nekik és kívánok mindnyájuknak további szép eredményeket, sikeres előmenetelt a szakács szakmában!

Erdélyi – Farkas Tímea osztályfőnök

A vizsgákon készült képek itt láthatók: https://bit.ly/2JfxbLy

Tags: , ,
Menü