PVK 2018

 

A „Szelet a vitorlába” pályaválasztási kiállítás, 2018. október 09–10-én újra megrendezésre került, Debrecenben, a Lovardában.

A kétnapos eseményen különböző előadásokkal, szakmabemutatókkal, önismereti sarokkal, játékos nyelvi tesztekkel, valamint pályaorientációs és pályaismeret bővítő feladatokkal várták a hetedik, illetve nyolcadik osztályos diákokat.

Az eseményen a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola Tagintézményei is képviseltették magukat. Standjainkon bemutatásra kerültek a vendéglátós szakmák – szakács, pincér, eladó, vendéglátásszervező, – a szociális és szépészeti ágazat – szociális gondozó és ápoló, fodrász, kozmetikus, gyógymasszőr. Pincér tanulóink szakmai bemutatóval várták az érdeklődőket. Külső standunkon szakács diákjaink készítettek padlizsánkrémes és sütőtökkrémes falatkákat, délutánra pedig elkészült a finom sertésragu. Fodrász tanulóink mindkét nap nagy sikert arattak a különböző fonási technikákkal, a kozmetikusok pedig színes, csillámtetoválásaikkal vonzották oda a látogatókat.

Ezeken felül lehetőség nyílt még vérnyomás és vércukorszint mérésre is.

Remélhetőleg sok diák tetszését sikerült elnyernünk és minket választanak majd a jövőben továbbtanulás szempontjából.

A programon készült képek itt láthatók: https://bit.ly/2AU5ber

Tags: , , , , , , , ,
Menü