A szakmai fejlődésért

Szent Bazil Középiskola A szakmai fejlődésért Hírek Nyíregyházi Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

Előzetes egyeztetések után, a szakmaiság általános fejlődése érdekében éltünk a lehetőséggel és ellátogattunk az Egészségügyi Kar demonstrációs termébe.

Saját magam, a lányok és egy szem fiatalember nevében mondhatom, hogy izgalommal és várakozással telve indultunk az intézménybe.

A helyszínen a Védőnő Tanszék újonnan kinevezett vezetője Jávorné Dr. Erdei Renáta fogadott, aki rendkívüli részletességgel és felkészültséggel vezetett be minket a csecsemőgondozás és ápolás rejtelmeibe.

A terem bemutatása alkalmával kirajzolódott a különböző egységek funkciója, ahol élethűen prezentálták a csecsemőgondozási tevékenységeket és a gondolkodó cselekvés egyre fontosabb szerepét. A gyakorlati képzés oktatási folyamata a nevelési tevékenységet is magába foglalja, ahol szakmai környezetbe helyeződik át a tantermi oktatás, illetve a diákok értékrendje is gazdagodik a különböző gondozási folyamatok által.

Az egészségügyi és a szociális szakmák elsajátítása során kiemelt jelentőséggel bír a pályaalkalmasság és a pályaszocializáció, hiszen az emberekkel, gyerekekkel, kisgyermekekkel való törődés megfelelő önismeretet és mások pszichés szükségleteinek felismerését és adekvát kezelését igényli.

A diákok felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak és várják a következő lehetőséget, ami során még közelebb kerülhetnek az általuk választott szakma szépségeihez.

Készítette: Fábiánné Jászai Katalin szaktanár

A látogatáson készült képek itt láthatók: https://bit.ly/2qLIYt6

Tags: ,
Menü