Áldott nyíregyházi szalagok

Egyik helyen szalagtűzőnek, a másikon szalagavatónak nevezik azt a hagyományos ünnepélyt, amikor a vizsgára készülő végzős tanulók szíve fölé tűzik az iskola nevével díszített szalagot. És akkor a szív bizsereg.

A nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola 72 nappali tagozatos végzős diákja élte át ezt az érzést 2019. január 11-én, amikor ünnepélyes keretek között átvették az iskolához tartozás jelképét.

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök szalagszentelésével kezdetét vette az ünnepség. A bálnyitó bécsi keringő bemutatása előtt három képzett hangú tanuló szórakoztatta énekes produkciójával a szép számban összegyűlt publikumot.

A szakács és pincér osztályok évfolyam keringője az idén, mint eddig minden évben osztatlan sikert aratott a nézők között.

A műsor további részében a kozmetikus lányok modern tánc előadását, a vám, jövedék- és termékdíj ügyintéző diákok vidám jelenetét és a vendéglátás-turisztika szakmacsoportos végzősök retro tánc egyvelegét élvezhette a nagyérdemű.

A diákok egy meglepetés műsorral is készültek hozzátartozóiknak: egy köszönőkártya és egy szál virág kíséretében fejezték ki hálájukat azoknak, akik hozzájárultak eddigi sikereikhez, eredményeikhez.

Miután mindenki letörölte a meghatódottság könnyeit, egy újabb meglepetés következett. A nyíregyházi tantestület lelkes pedagógusai az Apácashow című film egyik betétdalával emelték hangjukat az égig.

Az est egy diákokkal közösen megrendezett állófogadással zárult.

Köszönet és hála minden szervezőnek, rendezőnek és résztvevőnek, aki hozzájárult az est emlékezetessé tételéhez!

Kovalecz-Szabó Csilla

A szalagtűzőn készült képek itt tekinthetők meg: https://bit.ly/2swD4gE

Tags: ,
Menü