Az „első” megpróbáltatás

Egy új osztály, egy új osztályfőnök, egy sikeres szintvizsga a nyíregyházi tagintézményünk szakácsképzésén, a 2018. szeptemberében kezdett 9-es szakácsoknál.

Pályafutásom során 2018 szeptemberében kaptam meg első osztályomat, a 9. osztályos szakácsokat.

A legelső közös megpróbáltatásunk együtt az összeszokás és az elfogadás volt. Amikor először beléptem hozzájuk a terembe szeptemberben, azt hitték, megjött az új osztálytársuk… Tévedtek.

Annyi sok új impulzust kaptam szeptembertől, hogy néha csak ide-oda kapkodtam a fejem. Megfelelő legyen az adminisztráció, kommunikáció a szülőkkel, gyerekekkel vagy szaktanárokkal, valamint, hogy legyek naprakész az újabbnál újabb információkkal. Nagyon sok munkám van abban, hogy 17 tanulót eljuttattunk az első olyan megpróbáltatásig, ahol a tudásukat kellett megcsillantani.

A szintvizsga előtt többször felhívtam a figyelmüket fontos dolgokra, mint pl. a tételek tanulása, viselkedés, gyakorlati vizsgának megfelelő öltözék. Tudtam, hogy félnek és izgulnak…. Nyugtattam őket, hogy nem lesz semmi gond…. De persze én is legalább annyira izgultam értük. A vizsgát megnyitó köszöntő után olyan jó érzés volt rajtuk végig nézni és büszkén gondoltam, ebben az én munkám is benne van.

A 17 tanulóból 17-en sikeres szintvizsgát tettek az iskolánk megszépült, jól felszerelt tankonyhájában.

Büszke vagyok rájuk, de tudom, hogy sokkal jobbak is lehettek volna, több tanulással és több odafigyeléssel.

Köszönjük az eredményt Kovalecz-Szabó Csillának, Juhász Mónikának, Somogyiné Nagy Katalinnak, Erdélyi-Farkas Tímeának, valamint a vizsgabizottság tagjainak.

Csernák Anita, osztályfőnök

A vizsgán készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2HVT0BO

Tags: , ,
Menü