Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap keretében 2019.11.05-én szakács, pincér és kisgyermekgondozó,- nevelő tanulók különböző szakmai programokon vettek részt.

 Egy nálunk végzett szakács tanuló, Szendrei Bence, debreceni sztárséf adott nálunk egy kis ízelítőt a konyhatechnológiából. Bence, egy népszerű séf műsor döntőse volt, majd zsűritag, ezen kívül saját gasztronómiai műsorral is rendelkezik. A jelenlegi szakács diákok és Bence közösen főztek a tankonyhán, ami a tanulók számára hatalmas élmény volt.

A pincér tanulók iskolán kívüli program keretében látogatást tettek a Debrecen szívében elhelyezkedő Hotel Aranybikában. Tanulóink számára meghatározó élményt jelentett, hogy a jelentős történelmi múlttal rendelkező szálloda falai között sétálhattak. Megtekinthették a Hotel éttermét, a lélegzetelállítóan szép Üvegtermet.

Fontos információkat tudhattak meg Hajós Alfréd, első magyar olimpiai bajnokról, Bika Bálintról, a szálloda névadójáról és nem utolsósorban Holló Lászlóról. Az erkélyről fantasztikus kilátás nyílt a Nagytemplomra, s különös érzés volt letekinteni az alattunk nyüzsgő városra. Diákjaink kellemes és hasznos délelőttöt töltöttek el ezen a csodálatos helyen.

Végül, de nem utolsó sorban a kisgyermekgondozó,- nevelő osztályokhoz a DE Szociológia és Szociálpolitikai tanszékről érkeztek előadók, akik a tanszéken folyó szakmai munkába illetve az aktuális képzésekbe engedtek betekintést. A tanulók számára elsősorban a Szociológia és Szociális munkás szakot népszerűsítették. Ismertették a felvételihez szükséges elvárásokat, követelményeket.

Érdekes szakmai témájú előadást hallhattunk a gyermekvédelem területéről naprakész adatokkal, információkkal. A másik érintett téma a fogyatékosság volt, amelynek kapcsán megismerhettük a törvényi hátteret, illetve a társadalom részéről tapasztalt tolerancia mértékének változását is megtapasztalhattuk.

Néhány kép a programról itt láthatók: https://bit.ly/393IfbF

Tags: , , , ,
Menü