Szakács szakmai vizsga a kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában

A szokásostól eltérő és újszerű szervezési módot igényelve ugyan, de elkezdődtek a szakmai vizsgák Kisvárdán a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában.

2020. május 20-án a szakácsok adtak számot gyakorlati tudásukról a balesetvédelmi és a HACCP- rendszer szabályainak betartásával. Ételkészítési alapfeladatokat láttak el, amely magába foglalta leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportból kétféle étel elkészítését, valamint meleg előétel vagy főétel és befejezőfogás készítését. Mindezekhez korszerű konyhatechnológiát alkalmaztak.

Ízletesnél ízletesebb és kreatív tálalású ételek születtek.

Az első akadályt jól vették tanulóink, még hátra van a központi írásbeli feladatok megoldása, amelyhez erőt, kitartást kívánunk, Isten segítségével!

Balázs Anita – osztályfőnök

 

Tags: , , ,
Menü