Gyakorló ápoló vizsga a pedagógus szemszögéből

folder_openHírek, Nyíregyházi Tagintézmény

2020.05.21-én elérkezett a várva várt megmérettetés időszaka a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola nyíregyházi iskolájában tanuló gyakorló ápolók számára.

Láttam rajtatok a kellő vizsgadrukkot, amit tudtam, hogy sikeresen áthidaltok, mivel a két év során mindannyian kellően felkészültetek az OKJ-s vizsgára. Lehet, jobban izgultam, mint ti, de ahogy megláttam, ahogy mosolygósan, felszabadultan léptetek ki az ajtón, már megnyugvás töltötte el a szívemet. Mindig is tudtam, hogy ügyesek vagytok és ez volt előttetek a cél, amelyet mindenki sikeresen teljesített. Ugyanakkor ez még csak a végső számonkérés első része volt. Egy hét múlva következett a központi írásbeli, ami lehet, egy kicsit nehezebbnek bizonyult, mint az előző, ennek ellenére éreztem, hogy egy ilyen felkészült csapaton ez sem foghat ki!

Elcsípve egy-egy aggódó beszélgetéseteket, csak mosolyogtam magamban, hogy mennyire izgatottak vagytok, de én biztos voltam benne, hogy itt sem lehet probléma.

Következett a bizonyítványosztás napja! Mind a 23 vizsgázó megkapta a 2 éves munkájáért járó jeles bizonyítványt, ami egy újabb lépcsőfokot jelent a szakmai fejlődésének irányába. A diákok a life long learning útjára léptek, ezért a következő tanévben iskolánkban végzett gyakorló ápolóként 1 év alatt ápoló végzettséget szerezhetnek. Az estét egy festői környezetű tó partján laza hangulatban zártuk.

Köszönöm az együtt töltött munkát, FOLYT. KÖV.! J

Fábiánné Jászai Kata
osztályfőnök

Tags: , ,
Menü