Mert együtt lenni jó!

”Az együtt töltött idő olyan kincs, amikor osztatlan figyelmünk rá irányul a közös élmények, megtapasztalására.” A legértékesebb pillanatokat akkor éljük meg, mikor a gyermekek szemében látjuk a felfedezés örömét.”  A nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola tanulói, szülei és tanárai tanévük zárásaként egy kellemes napot töltöttünk el Tokajban.

A beszámolót az egyik szülő tollából idézzük:„Tanévzáró kirándulásunk napja, 2022. június 14-e felkerült a magyar sporttörténelem legszebb lapjaira. Nem véletlen, hiszen kedd este magyar labdarúgó-válogatottunk történelmi sikert aratott az angol nemzeti tizenegy ellen. Nekünk nem kellett estig várakozni, már napközben kijutott a felejthetetlen élményekből. De mit is nyertünk mi? Erre a kérdésre személyenként ugyan különböző válaszokat adhatunk, de összességében elmondhatjuk: Kegyes volt hozzánk a Jóisten, hiszen utazásunk és sétáink alatt is megkímélt a tikkasztó hőségtől, de attól is, hogy bőrig ázzunk. Hálásak lehetünk azért is, hogy erősödhetett bennünk az összetartozásunk érzése, hiszen csaknem teljes létszámban együtt lehettünk, volt alkalmunk megkínálni egymást a sajátunkból, jókat mókázhattunk és beszélgethettünk nem csak iskolai dolgokról. Megtapasztaltuk, hogy egy múzeumlátogatáson is lehet jól szórakozni, együtt játszani, nevetni felnőttnek és gyereknek.
Ki gondolta volna, hogy épp egy útszéli házacskában csodálkozunk majd rá igazán a természetre és jutunk fantasztikus ismeretekhez. Mi felnőttek éppen úgy ámultunk a látványon, mint a gyerekek. A mi kirándulásunk ugyan nem lett világesemény, de nekünk felejthetetlen, mert nem mindennapi élményekben volt részünk, és ezeket közösen éltük át.”

Tags: ,
Menü