„Az új kezdetek legjobb időpontja a MOST!”

2023 május 5.-én tartotta a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola mindhárom telephelyén, Debrecenben, Kisvárdán és Nyíregyházán a középiskolai tanulmányok méltó befejezését ünneplő ballagást.

Elsőként Kisvárdán 9.00 órától csendült fel a jól ismert ballagási dal és indultak el végzőseink közösen utolsó útjukra az iskolában, lezárva az alma materban töltött éveket. Búcsúzott osztályfőnökétől és az iskolától a végzős Kereskedelmi értékesítő, Pincér, Szakács és Gyakorló ápoló osztály. Ballagási ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Kisvárda város polgármestere, Leleszi Tibor úr is. Iskolánk lelki vezetője, Tamás Ferenc atya a közös imádság után megáldotta a ballagó diákokat.

Az eseménysorozat második állomása Debrecen volt, ahol a 10.00 órától kezdődő ünnepségre szép számú vendégsereg gyűlt össze. Kiss László lelki vezető biztató szavai után iskolánk tehetséges alsóbb évesei búcsúztatták végzőseinket néptánc, vers és ének produkciójukkal. Az idén egy pincér-szakács, egy kisgyermekgondozó-és nevelő, egy érettségiző, egy kozmetikus technikus és egy pénzügyi és számviteli ügyintéző osztályt indítottunk el a „nagybetűs” élet felé. A megható pillanatok után a jutalomkönyvek is átadásra kerültek, amit a a legjobb tanulmányi eredményért és kimagasló közösségi munkáért kaptak a díjazottak.

Nyíregyházán 13.00 órától indultak el osztálytermeikből a ballagó diákok. Az ünnepélyes zászlóátadás után a pincér-szakács és vállalkozási ügyviteli ügyintéző tanulók Gorcsa Péter lelki vezető irányításával közösen imádkoztak, áldást kérve a rájuk váró vizsgaidőszakra.
Minden vers, minden ének aznap a végzősöknek szólt, akik köszönetet mondtak tanáraiknak és az iskolának a közösen átélt iskolai évekért.

Egy több éves iskolai hagyományt ápolva a 2022/23-as tanévben is átadásra kerültek az év oktatója és az év diákja emlékplakettek. Az idei év díjazottjai:

Kisvárda:

Az év oktatója: Oroszné Radóczi Erika
Az év diákja: Bardi Elizabet

Debrecen Postakert utcai tagintézmény:

Az év oktatója: Nagyné Sónyák Ildikó
Az év diákja: Farkas Ágnes

Debrecen Faraktár utcai tagintézmény

Az év oktatója: Peténé Hegedüs Judit
Az év diákja: Dobi Richárd Axel

Nyíregyháza

Az év oktatója: Somogyiné Nagy Katalin
Az év diákja: Zsiros Gréta

Tags: , , , ,
Menü