A pincérképzés egyik legfontosabb állomása a 9. évfolyamon a szintvizsga sikeres teljesítése. Erre került sor a kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolában is március 23-án.
Napjainkban a vendéglátás egy igazán gyorsan fejlődő ágazat, újabb és újabb éttermek, vendéglők állnak a vendégek rendelkezésére. A versenyképesség elmaradhatatlan feltétele, hogy a hagyományos, illetve az újszerű ételek mellett szakképzett pincérek dolgozzanak egy- egy étteremben.
A vizsga folyamán, a 9. évfolyamos pincérek összetett feladatsorral birkóztak meg. Elsőként az éttermi eszközök felismeréséről és szakmai kifejezések értelmezéséről kellett számot adniuk. Aztán következett egy egyszerű éttermi teríték elkészítése kettő fő részére. Ezt követően az asztal átterítése a felszolgálandó ételnek és alkoholmentes italnak megfelelően svájci felszolgálási módban. Végezetül az üzleti kommunikáció is megmutatkozott, hiszen a vendégeket napszaknak megfelelően fogadni kellett és helyhez kísérni.
A tanulók becsületes felkészülésének, megjelenésének köszönhetően sikeresen teljesítették leendő szakmájuk egyik kulcsfontosságú próbatételét. Tehetségük, választott szakmájuk iránti elhivatottságuk érdemjegyeikben is megmutatkoztak.
További tanulásukhoz kitartást és sok szerencsét kívánunk!
Balázs Anita, osztályfőnök
A vizsgán készült néhány kép itt látható: https://bit.ly/2INUsmO