A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 11. évfolyamot sikeresen teljesítő szakács és pincér tanulóink a kötelező 160 órás nyári gyakorlatukat idén különböző vendéglátóegységekben töltötték. Én, mint szaktanáruk a nyár folyamán figyelemmel kísértem munkájukat. Nyíregyháza szívében a Bujtosi-tó partján található Fulton Kalóztanyában tett látogatásom során megörökítettem Drozsgyik Kitti illetve Mikecs László Zsolt hogyan igyekeztek megfelelni a kihívásoknak. Szakács tanulónk az ételkészítés fázisaiban szorgoskodott, míg Kitti a távozó vendégek után az asztal lerámolását végezte, illetve az új vendégsereg érkezésekor kiszolgálásban segédkezett. A szakmai gyakorlat befejezése után munkájukat érdemjeggyel értékelték. felmerült az a lehetőség is, hogy a legkiemelkedőbb tanulóinkkal a következő évfolyamra akár tanulói szerződést is kötnek külső gyakorlati hely biztosításával, így biztosítva szakember utánpótlásukat.Köszönetemet fejezem ki minden vendéglátóegység vezetőinek és dolgozóinak, hogy tanulóink bepillantást nyerhettek a sikeres szakmunkásvizsga megszerzése után milyen munka vár rájuk.
készítette: Csengeriné Fekete Ibolya szaktanár