Vasárnapi ebédhez készülődtünk otthon, amikor úgy gondoltam, hogy szeretnék szüleimnek egy meglepetéssel kedveskedni. Ma én terítem meg az asztalt, hogy megmutassam, mit tanultunk gyakorlaton az iskolában. Mindenki tudja, hogy először az ember szemmel lakik jól, s ez nem csak az elkészített ételre vonatkozik.
Számos terítési módot gyakoroltunk az elmúlt időszakban, melyekből ötletet tudtam meríteni otthonra is. Nagyon jó alkalom volt ez arra, hogy megmutassam szüleimnek az eddig megszerzett tudásom egy kicsiny részét. Iskolánkban – a kisvárdai Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban – a szakoktatók mindig a tudásuk legjavát adják át számunkra. Szerencsésnek érzem magam, hiszen olyan oktatók készítenek fel bennünket a 3 év során, akik már több helyen is bizonyították tudásukat. Szeretnék én is ugyanilyen jó szakember lenni, mert látom, hogy megfelelő tanulással lehet előre haladni. Igaz, még csak 10. osztályos pincér tanuló vagyok, de már most látom, hogy jól döntöttem, jó szakmát választottam, amivel eredményesen el tudok helyezkedni az ország egész területén, sőt, megfelelő nyelvtudással még külföldön is.
Dobrai Krisztián
10. évfolyamos pincér tanuló
Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium, Kisvárda
További képek a linken: http://on.fb.me/1oalniU
Terítéken a teríték – kisvárdai pincértanuló tollából
folder_openHírek