Nincs megállás a kisvárdai gyakorló fodrászoknál

folder_openHírek

A kisvárdai gyakorló fodrász osztály életében fontos időszak kezdődött el 2016. május 13-án. Először az írásbeli, majd a szóbeli vizsgán mutathatták meg az elméleti órákon megszerzett tudásukat, május 26-án pedig a gyakorlati tudásukról is bizonyságot tettek.
Szent Bazil Középiskola Nincs megállás a kisvárdai gyakorló fodrászoknál Hírek

Elsőként a kézápolás vizsgafeladatból francia manikűrrel ápolták a kéz bőrét, majd japán manikűr technológiával a körmöket. Ezek után jött a fodrászkodás: hajfestés melírozással egy technológiai folyamatban hajszárítással, teljes arc borotválása, dauercsavarás, vízhullám frizura készítése gyűrűkkel és orsókkal, valamint ennek a frizurának a formára fésülése; végül a Marcell vízhullámosított frizura elkészítése. Két évig készültek erre a napra, amit félve, de nagy izgalommal vártak. A sikeres vizsga után egyelőre gyakorló fodrászokként üdvözölhettük őket, mert előttük van még egy következő év, ahol a hajvágásokat női és férfi szakágban, valamint a kontyok elkészítését sajátíthatják el. Ennek az évnek a végén ismét bemutathatják tudásukat, amikor már fodrászokként gratulálhatunk nekik.
Polyákné Márta Edina, mesterfodrász, gyakorlati oktató
 
„Nagyon izgultam, hogyan fog sikerülni a mai vizsgám, mert a borotválós modellem az utolsó pillanatban lemondta. Szerencsém volt, hogy egy barátom nem borotválkozott meg, csak tegnap reggel, mert akkor nem tudom, kit hoztam volna el. Igyekszem kipihenni magam a nyáron, hogy szeptemberben frissen kezdhessem a ráépülést. Alig várom, hogy a hajvágásokat tanulhassam.” (Zsanda Péter)
 
„Egész évben sokat gyakoroltam a mai vizsgára. Mégis féltem, nehogy elrontsak valamit. A befektetett munka meghozta gyümölcsét, hiszen ötöst kaptam a vizsgamunkáimra.” (Ágoston Dóra)
 
„A hajfestés-melírozásra anyukámat hoztam modellnek. Hónapok óta festem a haját a kívánt alapszínre, hogy a mai napon világosabb tincseket is tehessek bele. Soha nem akart a hajába melírokat, de miattam elvállalta a modellkedést. Azt hiszem, nagyon meg fogja szeretni, mert néhány évet letagadhat az új frizurájával!” (Pál Mária)
A vizsgáról készült képek itt tekinthetők meg: http://bit.ly/29pGaKQ

Tags: , ,
Menü