Még egy Bazilos győztes! Debrecen 2024

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek, Versenyereredmények

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében 2024. áprilisában sporttörténeti verseny került megrendezésre, melynek célja az olimpikonok, az olimpiai eszme népszerűsítése. A verseny két fordulóból állt, ahol a diákoknak lehetőségük nyílt bizonyítani tudásukat és kreativitásukat.
Az első forduló feladata egy PowerPoint prezentáció elkészítése volt, amelyben a versenyzők bemutathatták az olimpiai láng történetét vagy a párizsi olimpia helyszíneit. A zsűri értékelte a kutatómunkát, a tartalom minőségét, valamint a prezentáció esztétikai megjelenését. A második forduló egy feladatlap kitöltéséből állt, amelyben a versenyzők sporttörténeti ismereteiket bizonyíthatták. A feladatok között szerepeltek kvízkérdések, igaz-hamis állítások, képfelismerésre épülő feladatok is. A diákoknak alaposan fel kellett készülniük, hiszen a kérdések a sporttörténelem minden területét felölelték, az ókori olimpiai játékoktól egészen a modern sporttörténet legfrissebb eseményeiig.
A verseny végén a 9-12. évfolyamos korcsoportban Kerékgyártó Regina, a Szent Bazil Görögkatolikus Technikum kisgyermekgondozó ágazatán tanuló, 9. évfolyamos tanulója bizonyult a legjobbnak. Regina lenyűgözte a zsűrit mind a prezentációjával, mind a feladatlap megoldásaival. A győztesek ünnepélyes díjátadója 2024. május 30-án került megrendezésre. Az eseményen részt vettek a versenyzők, tanáraik, szülők és a szervezők is.
Regina büszkén vehette át az első helyezettnek járó díjat, ami nemcsak egy értékes könyvjutalom és oklevél, hanem különleges élmény is volt számára.
Szívből gratulálunk Regina!

Szent Bazil Középiskola Még egy Bazilos győztes! Debrecen 2024 Debreceni tagintézmény Hírek Versenyereredmények

Tags: , ,
Menü