A Szent Bazil Görögkatolikus Technikum nyíregyházi és debreceni tagintézményének vendéglátós tanulói 2025. november 29-én Kisújszálláson, a XXIII. Illésy Gasztro kupán bizonyították szakmai tudásukat és kreativitásukat.
Cukrász tanulóink közül Margittai Anna Mária a cukorvirág-artisztika versenyszámban „Őszi kavalkád” című kompozíciójával arany oklevelet érdemelt ki. Nagy Eszter Andrea a karamell-artisztika kategóriában „Sakk-matt” című munkájáért bronz oklevelet szerzett, az élőmunka versenyszámban pedig – Rejtő Jenő születésének 120. évfordulója alkalmából – ismét bronz minősítést kapott.
Nyíregyházi tagintézményünk szakács tanulója, Pupcsik Patrik „Bardírozott sertésszűz juhtúrós kapros burgonyapürével és cukkini variációkkal” elnevezésű fogásával kápráztatta el a zsűrit, és bronz oklevelet vehetett át. Debreceni tanintézményünk szakács tanulója, Ötvös Bianka „Diós bundában sült csirkemell vörösboros aszalt szilvaraguval, karottás burgonyapürével” készített ételéért elismerő oklevelet kapott.
Eredményeik azt mutatják, hogy a Szent Bazil Görögkatolikus Technikum vendéglátó képzésein nemcsak a szakmai alapok erősek, hanem a kreativitásra, a minőségi munkára és a versenyszereplésre is nagy hangsúlyt fektetünk.
Gratulálunk valamennyi tanulónknak a kimagasló teljesítményhez, valamint felkészítő oktatóiknak: Szegediné Kardos Mónika cukrász-, továbbá Kovács Roland és Nagy Tamás szakácsoktatóknak a lelkiismeretes és magas színvonalú munkáért!




























































